Thijmen van Heerde, boswachter bij Staatsbosbeheer, loopt al een paar jaar mee met de Vierdaagse. Hij heeft nog een grote droom: in De Bastei de onderwaterwereld van de Waal tot leven brengen, zodat hij kinderen en volwassenen kan laten zien hoe de natuur er onder de waterspiegel uit ziet. Help jij mee zijn droom mogelijk te maken? Doe ook mee, doneer nu!

Het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei aan de Waalkade heeft op 19 mei zijn deuren geopend. Hier vind je allerlei informatie, routes en tips over de prachtige rivier en de uiterwaardennatuur langs de Waal. Thijmen wil daar een groot aquarium bouwen waarin de onderwaterwereld van de rivier en de uiterwaarden echt tot leven komt. Zo kan iedereen zien wat anders onzichtbaar blijft. Het aquarium is straks voor iedereen toegankelijk en vormt het vertrekpunt voor allerlei educatieve excursies in het gebied rond de Waal.

Je kan op twee manieren helpen: doneer of wandel mee met boswachter Thijmen. Heb jij je ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse? Doe dan mee via devierdaagsesponsorloop.nl/goede-doelen/buitenfonds-voor-staatsbosbeheer, of sponsor één van de wandelaars.

Je kan ook rechtstreeks doneren via deze projectpagina.

Als sponsor of donateur kan je een onderdeel van het aquarium geven, bijvoorbeeld;
Zoetwatermossel: € 15
Bittervoorntje: € 25
Snoek: € 50
Glazen wand: € 250

Boswachter Thijmen wil ook iets teruggeven. Iedereen die meer dan € 500 ophaalt of doneert voor het aquarium mag gratis met Thijmen mee op snorkelexcursie in de Waal. Dan kun je de onderwaterwereld ‘live’ beleven. Thijmen zorgt voor een leen-wetsuit en snorkel. Haal je € 1000 of meer op? Dan mag je met z’n tweeën mee.
Thijmen van Heerde

WANDEL MEE IN NIJMEGEN VOOR EEN AQUARIUM
BELEVING