Media

Speelbos Sallandse Heuvelrug heeft nieuwe hangbrug

Vanaf vandaag kunnen kinderen de nieuwe hangbrug gebruiken in het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. De oude versleten hangbrug was niet veilig meer. Het geld voor de nieuwe hangbrug is met een crowdfundingactie bijeengebracht. De kinderen kunnen nu weer veilig het water over. We mochten een cheque van €14.057,80 overhandigen aan de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Met dit geld is de oude hangbrug vervangen. Het speelbos in Nijverdal is een mooie plek in het bos waar kinderen kunnen ravotten en de natuur ontdekken. Kinderen van een camping Noestelerberg waren in grote getale aanwezig om de nieuwe hangbrug in te wijden.

Boswachter Ine Nijveld vertelt: “Het bos op de Sallandse Heuvelrug is een ideaal uitstapje voor ouders die met hun kinderen naar de natuur willen. In het speelbos kunnen ze spelen als in een speeltuin. De hangbrug is altijd al een populair onderdeel van het speelbos geweest.  Maar de brug was niet veilig meer, en moest vervangen worden. Hier was geen geld voor beschikbaar. Samen met alle donateurs en vrijwilligers zijn we snel in de startblokken gegaan om de hangbrug nog deze zomerperiode te realiseren. En dat is gelukt.”

Speelbos Sallandse Heuvelrug

Het speelbos van Staatsbosbeheer ligt naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen volgen de eekhoorntjes in het bos en vinden allerlei leuke dingen om te klimmen, klauteren en schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Slingeren door de bomen, kruipen door tunnels als een das. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. En natuurlijk mogen kinderen ook in dit speelbos gewoon van de paden af. 

Lokale hulp

De donaties zijn gedaan door Stichting Chamanfrance, Stichting Reggeborgh  en verschillende particuliere donateurs. De helft van het benodigde bedrag is gedoneerd door Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een initiatief van S(up)port for Nature. Dit geld is opgebracht door sporters, wandelaars en recreanten die deelnamen aan georganiseerde evenementen in dit bijzondere natuurgebied.