'Vier de lente met Sublime FM en plant een boom in het Sublime Bos!' In samenwerking met Sublime FM en Staatsbosbeheer zijn we in 2017 met een uniek project gestart. We maken het bos in de Lage Vuursche mooier en sterker voor mens en dier. Je kunt nog steeds meedoen.

Het bos in Lage Vuursche bestaat vooral uit naaldhout. Dit is een eigenwijze boomsoort die niet uit zichzelf wil verspreiden. Hierdoor zijn er veel open plekken ontstaan, plekken die zonder hulp niet groeien tot bos. Daarom moeten er andere soorten bomen geplant worden, zoals eik en linde. Bomen die wel graag groeien. Zo ontstaat er een sterker en gevarieerder bos. Dat is beter voor de dieren, en aantrekkelijker voor jou als natuurliefhebber.

Sublime FM brengt met haar muziek en Nieuws van de Vooruitgang een positief geluid. Met dit bos draagt het Buitenfonds samen met Sublime FM en Staatsbosbeheer ook bij aan vooruitgang. Voor mens en natuur. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

De actie loopt nog door, we hebben nog niet het streefaantal van 1000 bomen binnen. Voor een donatie van € 25 planten we één boom. De bomen worden 28 maart geplant op de Sublime Bos Plantdag. Alle donateurs worden uitgenodigd om hun boom te planten. Zien we je daar?
Paul Suurmond

PLANT EEN BOOM IN HET SUBLIME BOS
ECOLOGISCHE FOOTPRINT