Een initiatief van Staatsbosbeheer

In speelbos Sparjebird kunnen kinderen weer écht de natuur beleven. Maar er ontbreken nog speelelementen. We willen het bos uitbreiden, en aantrekkelijker maken voor kinderen uit het hele land. De volgende stap is het plaatsen van een Dierenpad, met uit hout gezaagde dieren.

Vliegen en rennen, daar is genoeg ruimte voor in het speelbos. Die ruimte wordt nu met het nieuwe Dierenpad nog beter benut. Door het hele bos staan zo'n tien uit hout gezaagde dieren. Wie de vossenpoot afdrukken volgt vindt ze allemaal. En bij elk dier is iets te doen, spelen en ontdekken maar! Ouders en begeleiders lopen gezellig mee. Af en toe duiken de kinderen het bos in voor een blinddoekroute, hutten bouwen, een speurtocht door een kabouterbos of een spannende greppeltocht. Echt verdwalen is er niet bij, want via een goed toegankelijk pad komen volwassenen en kinderen even verderop weer bij elkaar.

Speelbos Sparjebird is al decennia lang een begrip in gemeente Opsterland. Dit stukje pure Friese natuur is voor meerdere generaties een bekende plek. Al jaren is dit de vaste stek voor jeugdkampen, spelweken en schoolreisjes.
Roel Vriesema

BELEEFROUTE VOOR SPEELBOS SPARJEBIRD
KINDEREN

Een initiatief van Staatsbosbeheer