Een initiatief van Staatsbosbeheer

Kootwijkerzand. Een van de mooiste plekjes op de Veluwe. Zo mooi, dat het onvoorstelbaar is dat er geen massa’s toeristen rondlopen. De authentieke houten uitkijktoren, ooit gebouwd ter ere van 100 jaar Staatsbosbeheer, geeft een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels. De toren heeft in zijn 17-jarige bestaan veel bezoekers gezien, maar is door weersinvloeden aan vervanging toe. Hier is helaas geen geld voor. Help mee om een duurzame uitkijktoren te plaatsen!

Vanaf de uitkijktoren heb je uitzicht over een uitgestrekt stuifzandgebied, ook wel de ‘Woestijn van Nederland’ genoemd. Imposante roofvogels zijn niet ongewoon. In de nevelige verte tekent zich het koepeldak af van het voormalig zendstation Radio Kootwijk, dat begin 20e eeuw gebruikt werd als eerste verbinding tussen Nederlands-Indië. Een uitzicht waar natuur, mens en geschiedenis elkaar ontmoeten. Dat mag niet verloren gaan!

In totaal is er voor de nieuwe toren ruim € 90.000 nodig. Een deel daarvan is al gerealiseerd met behulp van:
- de gemeente Barneveld, uit het ontwikkelingsfonds Platteland
- een eigen bijdrage van Staatsbosbeheer
- een bijdrage van SOS Events
- Provincie Gelderland

Met het Buitenfonds hopen we € 15.000 te werven. Help jij ook mee?

Wanneer je € 75 of meer doneert, krijg je een ticket voor een unieke edelhert-bronsttocht op de Veluwe met boswachter Laurens en Jan de Hoop, nieuwslezer bij RTL Nieuws, voor 1 persoon.
Wanneer je € 150 euro of meer doneert, mag je met twee personen op de bronsttocht. Je krijgt uiterlijk augustus bericht over de data van de excursies.
Laurens Jansen

UITKIJKTOREN KOOTWIJKERZAND
BELEVING

Een initiatief van Staatsbosbeheer