Een initiatief van Staatsbosbeheer

Media

Sponsoren overhandigen cheque voor nieuw Dierenpad Sparjebird

Op donderdag 26 april werd het nieuwe dierenpad in Speelbos Sparjebird feestelijk geopend. Wie de vossenpootafdrukken volgt vindt alle tien uit hout gezaagde dieren. Een cheque ter waarde van € 11.100 werd door sponsoren overhandigd aan boswachter Roel Vriesema. Klimmen, rennen en klauteren, daar is genoeg ruimte voor in Speelbos Sparjebird in Hemrik, Friesland. Met het nieuwe Dierenpad wordt deze ruimte nu nog beter benut. Door het hele bos vind je tien uit hout gezaagde dieren. Volg de vossenpoot afdrukken, en vind ze allemaal. Bij elk dier is iets te doen; spelen en ontdekken maar! Ouders en begeleiders lopen gezellig mee. Kinderen kunnen hun geluk niet op; in Sparjebird vind je een blinddoekroute, kan je hutten bouwen, een speurtocht doen door een kabouterbos of doe je een spannende greppeltocht. Verdwalen kan je niet, want via een goed toegankelijk pad komen volwassenen en kinderen even verderop weer bij elkaar.

Feestelijke opening
Het pad is mede mogelijk gemaakt door donaties van de Stichting van Teyens Fundatie en Stichting Survival de Knipe. Het project is gerealiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met Natuurlijk-in-Beweging.

Na een korte wandeling door het bos werd het splinternieuwe Dierenpad officieel geopend door de heer Henk Hoen, regent voorziter van de van Teyens Fundatie. Hierna mochten kinderen van onder andere kinderopvang Esther uit Wijnjewoude de eerste stappen op het nieuwe pad zetten.

Speelideeën
Het Dierenpad begint bij de Blokhut. Hier kun je, behalve iets eten en drinken, ook een tasje met speelideeën en ontdekmaterialen lenen. Vergrootglas, spiegeltje, blinddoek en dergelijke zijn niet strikt noodzakelijk om de speel & ontdek-activiteiten te kunnen doen, maar ze geven wel een meerwaarde aan het Dierenpad.

Speelbos Sparjebird en het Dierenpad zijn het hele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk. Kinderopvang en scholen kunnen het speelse en educatieve Dierenpad gebruiken om hun dagje uit extra inhoud te geven.

Een initiatief van Staatsbosbeheer