Een initiatief van Staatsbosbeheer

De natuur bereikbaar en beleefbaar. Daar maakt Staatbosbeheer zich hard voor. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen - van jong tot oud - met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zetten wij ons in voor een 3,5 kilometer lang mindervalide pad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken. Doe je mee? Doneer dan nu.

Boswachter Corien Koreman kreeg vanuit bezoekers van alle leeftijden de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast speelt de natuur een grote rol bij revalidatie, met een groene omgeving als onderdeel van het herstelproces. Ook de vergrijzende bevolking zorgt voor een toename van natuur-liefhebbende gebruikers met diverse hulpmiddelen. Kortom: bereikbare natuur is belangrijk, en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.

Om al deze wensen te vervullen, is een mindervalidepad met een rolstoelvriendelijke parkeerplaats hoognodig. Ook het informatiecentrum De Veldschuur wordt toegankelijk gemaakt, zodat het mindervalidetoilet beter bereikbaar wordt. Voor de kosten van dit project is een groot deel aan sponsoring binnen (waaronder € 30.000 van mountainbikers via Stichting beheer heel de Heuvelrug, van Continental Group € 12.100, van Lions Club Utrechtste Heuvelrug € 9.400 en van Rabobank Rijn en Heuvelrug € 2.500).
Het resterende bedrag wordt via crowdfunding, fondsen en derden binnengehaald.

Boswachter Corien neemt graag een selecte groep donateurs mee op excursie door het Leersumse Veld.
- Doneer je € 50 of meer? Dan mag je mee op een unieke excursie met de boswachter door het Leersumse Veld.
- Doneer je € 500 of meer? Dan mag je met een groep van maximaal 10 personen mee op de unieke excursie met de boswachter. Bijvoorbeeld leuk als bedrijfsuitje!
Corien Koreman

MINDERVALIDEPAD LEERSUMSE VELD
BELEVING

Een initiatief van Staatsbosbeheer