Een initiatief van Staatsbosbeheer

Plant een boom in het Sublime Bos

'Vier de lente met Sublime en plant een boom in het Sublime Bos!' In samenwerking met Sublime en Staatsbosbeheer zijn we in 2017 met een uniek project gestart. We maken het bos in de Lage Vuursche mooier en sterker voor mens en dier. Je kunt nog steeds meedoen, we hopen in 2019 het project af te kunnen ronden.

Het bos bij de Lage Vuursche bestaat uit naaldbomen, met veel open plekken waar natuurlijke aanwas van andere boomsoorten geen kans krijgt te groeien. Door het plaatsen van linde- en eikveren (iets grotere, jonge bomen die beter tegen een stootje kunnen) is die kans er wel. Met deze nieuwe bomen wordt het bos vitaler, een heuse trekpleister voor dieren en vogels om te schuilen en nestelen. Het bos wordt zo ook aantrekkelijker voor de vele bezoekers aan boswachterij de Vuursche. De bomen hebben we gelijktijdig geplant om na het planten meteen rust in het bos te krijgen. Het duurt wel nog eventjes totdat er een volgroeid bosvak staat.

Omdat de bomen gelijktijdig geplant moesten worden zijn alle 1.000 bomen al aangekocht, maar nog niet elke boom heeft een eigenaar. Voor een donatie van € 25 adopteer je één boom. De bomen zijn op 28 maart 2018 geplant tijdens de Sublime Bos Plantdag. Alle donateurs waren uitgenodigd om hun boom te planten. Bekijk onze 'Media'-pagina voor het verslag.

  • Ecologische footprint

20.540,00
opgehaald

25.000,00
streefbedrag

Ik wil graag een factuur ontvangen


Houd me op de hoogte

Een initiatief van Staatsbosbeheer