Een initiatief van Staatsbosbeheer

Nijmeegse onderwaterwereld in een aquarium

De onderwaterwereld van de Waal en de uiterwaarden van dichtbij. Dat móet je echt gezien hebben! Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Daarom wil boswachter Thijmen van Heerde een prachtig aquarium bouwen in De Bastei, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Zo kan hij iedereen laten zien hoe de natuur er onder de waterspiegel uit ziet. Help jij mee? Doneer nu!

Het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei aan de Waalkade heeft op 19 mei zijn deuren geopend. Hier vind je allerlei informatie, routes en tips over de prachtige rivier en de uiterwaardennatuur langs de Waal. Thijmen wil daar een groot aquarium bouwen waarin de onderwaterwereld van de rivier en de uiterwaarden echt tot leven komt. Zo ziet iedereen wat anders onzichtbaar blijft. Het aquarium is straks voor iedereen toegankelijk en vormt het vertrekpunt voor allerlei educatieve excursies in het gebied rond de Waal.

Als donateur kan je een onderdeel van het aquarium geven, bijvoorbeeld;
Zoetwatermossel: € 15
Bittervoorntje: € 25
Snoek: € 50
Glazen wand: € 250

Boswachter Thijmen wil ook iets teruggeven. Iedereen die meer dan € 500 doneert voor het aquarium mag gratis met Thijmen mee op snorkelexcursie in de Waal. Dan kun je de onderwaterwereld ‘live’ beleven. Thijmen zorgt voor een leen-wetsuit en snorkel. Doneer je € 1000 of meer op? Dan mag je met z’n tweeën mee.

  • Beleving

2.589,25
opgehaald

15.000,00
streefbedrag

Ik wil graag een factuur ontvangen


Houd me op de hoogte

Een initiatief van Staatsbosbeheer