Een initiatief van Staatsbosbeheer

Wie wil er niet met een huifkar het zeldzame hoogveen van het Bargerveen beleven? Knap lastig als je in een rolstoel zit. Met een hypermoderne huifkar krijgen we deze mensen toch de natuur in. Met de komst van de nieuwe Veenland Express houden we de natuur van het Bargerveen bereikbaar. Dit project is afgerond.

De oude huifkar was al 40 jaar oud en hard aan vervanging toe. Er is een nieuwe huifkar aangeschaft, die volledig is ingericht om comfort te bieden aan 60 mensen, ook geschikt voor mindervaliden. Met een verwarmd onderdek en een veilige trap naar het bovendek kunnen groepen en families, jong en oud, weer jarenlang genieten van excursies over het laatste stuk hoogveen van Nederland.

Voor de kosten van de bouw is al 80% aan subsidies ontvangen. Het resterende bedrag van € 16.000 is gebruikt om o.a. het sanitair te plaatsen dat geschikt is voor mindervaliden, rollator- en rolstoelgebruikers, een verpleegbed en dubbele deuren aan beide zijden en een lift met luchtsysteem om de bezoekers met gemak in de Express te laten instappen.

De Veenland Express is mede mogelijk gemaakt door:
- Cabot Norit Nederland met een sponsoring € 7.500
- Fuhler/Hoornstra Aannemers-combinatie met een sponsoring van € 6.000
- Aannemersbedrijf Oosterhuis B.V. met een sponsoring van € 2.000
Jans de Vries

NIEUWE VEENLAND EXPRESS VOOR HET BARGERVEEN
BELEVING

Een initiatief van Staatsbosbeheer