Een initiatief van Staatsbosbeheer

De geboorte van een kind is altijd weer bijzonder. Een moment van groei en toekomst. En een gebeurtenis om vast te leggen in een blijvende, groene herinnering die meegroeit met je (klein)kind: een boom in geboortebos Nieuw Wulven. Je kunt nu een geboorteboom planten voor € 30. Wees er snel bij, plant een boom voor je (klein)kind, want er is ruimte voor 190 bomen in het bos. Doe je mee?

Je koopt een boom door € 30 te doneren. Staatsbosbeheer neemt later dit jaar contact met je op voor de benodigde gegevens, zoals naam en geboortedatum.

Het geboortebos bestaat nog niet, maar de plek is al gereed gemaakt in het bos Nieuw Wulven voor geboortebomen van kinderen, geboren in de periode juni 2018-oktober 2019. Dit bos ligt in de provincie Utrecht, op de grens van de gemeenten Houten en Bunnik.

Samen planten we hier dit najaar de jonge bomen rondom een speciale boom en bank. Zo kan je - zo vaak je wilt - met je familie genieten van de bomen en de natuur. En door de jaren heen met eigen ogen zien hoe je boom en het geboortebos, net als je (klein)kind, groeit.

Als herinnering aan de donatie van een boom wordt de voornaam en de geboortedatum van je (klein)kind op een paneel in het geboortebos vermeld. En je bent natuurlijk van de partij bij de plantdag met de boswachter in oktober, waarna je met een certificaat naar huis gaat.

En in 2020 komt er nog een excursie met boswachter Tineke Harlaar.

Geboortebos Nieuw Wulven is een initiatief van de provincie Utrecht en Staatsbosbeheer. Met het geboortebos willen we (groot)ouders de mogelijkheid bieden om hun (klein)kinderen te verbinden met èn te betrekken bij groen in de provincie waar zij wonen. Voor vragen mail naar: geboortebosnieuwwulven@staatsbosbeheer.nl of kijk nog even naar de pagina op de site: staatsbosbeheer.nl/geboortebosnieuwwulven.
Tineke Harlaar

VIER NIEUW LEVEN IN GEBOORTEBOS NIEUW WULVEN
KINDEREN

Een initiatief van Staatsbosbeheer